Tjeklisten til brugte biler

Når du køber brugt bil, skal du være ekstra opmærksom på fejl og mangler. Vi har samlet en omfattende tjekliste, du med fordel kan have i hånden, når du kigger hos både forhandlere og private.

Der er mange gode grunde til at købe en brugt bil fremfor en ny, men det kræver, at du er opmærksom, når du kigger og prøvekører. Du kan med fordel sende bilen forbi en uvildig mekaniker til gennemtjek, men der er også en række ting, du selv kan undersøge først.

Brug denne tjekliste, når du kigger på brugte biler.

5 ting du selv kan undersøge

Du skal naturligvis kigge på den udvendige stand, når du vurderer en brugt bil, men der er også andre ting, du med fordel kan gennemgå – og som du ikke behøver en mekaniker til. Fx:

1) Motoren. Prøvekør bilen, og lyt efter mislyde fra motoren. Kan du høre lyde, der ikke stemmer, kan du risikere, at tandremmen eller taktkæden skal skiftes, og så kan du hurtigt lægge mange tusinde kroner oveni prisen.

2) Forruden. Er der stenslag eller revner i forruden, kan den ikke gå gennem syn, og det bør ikke være dig, der skal betale for en ny,

3) A/C-anlægget. Det er vigtigt, at du tester A/C-anlægget, når du prøvekører bilen; både varme og kulde. Det er dyrt at reparere, hvis det ikke fungerer, og det er endnu dyrere at skifte.

4) Sædevarmen. Fungerer sædevarmen, som den skal? Alternativt koster det op mod 5.000 kr. per sæde at reparere, og det skal du i så fald ha’ slået af prisen for bilen.

5) Dækkene. Hvor længe har bilen kørt med de samme dæk? Er dækmønsteret ved at være slidt ned, og skal de skiftes snart – og hvordan er det med vinterdæk og/eller sommersæk; får du dem med i købet? De koster nemlig også hurtigt et par tusinde kroner, hvis du selv skal betale.