Rotter spreder sygdomme og skal bekæmpes

08 oktober 2020
Lotte Hindsberg

Rotter har op i gennem tiden været ansvarlige for mange milioner menneskers død. Det skyldtes at vi ikke var klar over at de kunne sprede sygdomme fra dyr til mennesker og de boede side om side med mennesker. Delvis fordi vi ikke var klar over at de havde et ansvar, delvis fordi vi smed vores affald i gaderne. Mad som rotterne derefter spiste.

Senere blev vi klar over at rotter spreder sygdomme og det kloaksystem vi kender i dag tog form. Det er dog kun 150 år gammelt og endnu er alle huse ikke koblet på. Det er derfor at det er så vigtigt at har du mistanke om rotter på din grund at du skal kontakte kommunen og få en rottebekæmper ud. Det kunne f.eks. være rottebekæmpelse i Rødvig

Har du mistanker om at der er rotter i din kloak, skal du kontakte din kloakmester og få lavet en TV-inspektion. Viser det sig at der er et hul skal det stoppes og få også sat et filter på den del af kloakken der føre op til huset. Derved undgår du at rotterne kan komme ind den vej.

Sammel nedfaldsfrugter op

Mange har store og flotte frugttræer. Det er imidlertid vigtigt at deres nedfaldsfrugter bliver samlet op. Det er nemlig et rent tag selvbord for området rotter. Det samme gælder hvis du har en kompost. Nøjes med at smide ukrudt og andet haveaffald på komposten og udlad at smide madaffald. 

Ryd op på grunden og undlad at have fugtige og mørke områder. Det invitere til redebygning og 2 rotter kan hurtigt blive til 400. 

Gå din bolig og udhus igennem. Både oppe og nede. Rotter kan klatre op af selv den glatteste og stejleste væg og kan komme ind af den mindste revne. De elsker at spise ledninger og udgør en reelt brandfare.

Flere nyheder