Kan man blive for pernitten med kosten?

03 marts 2021
Anders Lundtang Hansen

Prøv at tænke på, når du sætter dig selv på kur.

Det kan være fordi, du har taget for mange kilo på, så du vil motionere lidt og lægge kosten om, så du kan komme i bedre form, eller du måske oplever ikke at have det godt i skroget, så du forsøger at spise anderledes.

For nogle af os er det noget, vi gør i en periode, så vi kan komme hen til vores ønskede mål, mens andre ender med at gøre det til en besættelse at spise “korrekt”, og så er der endvidere dem, der tager nogle af de sunde vaner til sig, mens de er på kur, tager dem videre, og så dropper resten efterfølgende.

Det er næsten rart, når man så ikke tæller kalorier længere eller holder øje med fedtprocenten, men samtidig får man måske øjnene op for e-numre med videre, så det bliver en besættelse for en at vide, hvad man spiser.

Det er trods alt bare mad og overlevelse

Det er trods alt kun fornuftigt at lægge mærke til, hvad man putter i maven, for det passer lidt det med, at man er, hvad man spiser.

Kroppen vil opføre sig derefter, og man kan mærke en gevaldig forskel, når man fylder den med sunde ingredienser og ikke for meget ukurant indhold.

I mange tilfælde har man også situationer, hvor man har noget mad, der ikke er decideret usundt, men hvor man ved, at man kan lave det sundere selv.

Så man ender med at analysere hvad en krumme, man putter i kroppen, og man fører næsten minutiøst dagbog over, hvad man giver kroppen hver dag.

Det ender med at blive for meget, fordi man så mere ser måltider som noget afmålt noget, end at man husker på at nyde det og også opleve god velvære.

Dette er lige så vigtigt, som det er at spise korrekt.

Prøv for eksempel lækker mad fra https://lapro.dk/ , og så forkæler du virkelig dig selv. 

Flere nyheder