Headhunting – når de bedste medarbejdere er svære at finde

01 august 2018
Astrid Pedersen
Headhunting - når de bedste medarbejdere er svære at finde

Mange virksomheder – helt store såvel som små og mellemstore, internationale såvel som lokalt funderede – oplever vækst i disse år. Det er især inden for områder som IT udvikling og nyskabende teknologi, at den største vækst ses – og dette er glædeligt, da det kan betyde mange nye arbejdspladser og stigende velstand i vort lille land.

Hvad der er knap så glædeligt, er den store mangel på kvalificeret arbejdskraft. Mange virksomheder, som ellers ville opleve opblomstring og gode vækst betingelser, kan simpelt hen ikke få besat de stillinger, som er forudsætningen for denne vækst. Dette skyldes en knaphed på kvalificerede kandidater – de højt specialiserede eksperter, forskere og udviklere samt dygtige ledere, som kan besætte disse nøglepositioner, er i høj kurs, og sidder som regel allerede i gode, velbetalte stillinger i lignende virksomheder. Så hvis du vil have fat på en af disse super kandidater, skal der krassere midler i brug end blot et stillingsopslag eller en jobannonce på en erhvervsportal.

Hent de dygtige og kompetente medarbejdere hjem med professionel headhunting

Der er nemlig ingen, der siger, at blot fordi din drømme-medarbejder allerede har et job, kan du ikke få fat på ham eller hende. Det kræver bare lidt snilde, en god situationsfornemmelse, en vis portion konduite, og selvfølgelig ”power of persuation”. Og disse egenskaber besidder en professionel headhunter.

Med en headhunter får du hurtigt besat de vigtige nøglepositioner i din virksomhed. For det første har en headhunter adgang til et kæmpe netværk samt en omfattende emnebank, hvor han eller hun ud fra sit branchekendskab og kendskabet til din virksomhed kan finde det perfekte match til dig. Og sidder vedkommende allerede solidt i sadlen hos en anden virksomhed – måske oven i købet hos konkurrenten – kan headhunteren tage en hel værktøjskasse af overtalelsesmetoder i brug for at få hentet kandidaten hjem i din fold.

Du kan læse mere om professionel headhunting, og hvordan den kan hjælpe dig, på dedikation.dk

Flere nyheder