Gør gulvet flot igen med en gulvafhøvling

29 juni 2020
Astrid Pedersen

Når dine gulve er blevet deforme i forbindelse med en vandskade er det vigtigt at de får den rette behandling hvis de skal blive pæne igen. Og her kan det være relevant med en gulvafhøvling.

Lad en professionel gulvmand forestå din gulvafhøvling

Hvor en gulvafslibning er en relativt skånsom procedure, ved hvilken der anvendes sandpapir, er en gulvafhøvling en del mere voldsom. Her skrælles overfladen af trægulvet nemlig af ved hjælp af skarpe knivskær som er monteret på en roterende valse.

Det siger sig selv, at her kan man godt komme rigtig galt af sted hvis man forsøger sig som gør det selv mand. Man kan faktisk hurtigt anrette store skader på sit gulv, hvis man selv prøver at udføre en gulvafhøvling. Og så er det slet ikke sikkert at gulvet står til at redde.

En dygtig og erfaren gulvmand, som har været i branchen i mange år, vil til gengæld kunne opnå flotte resultater ved afhøvling af gulve. Når du vælger at lade en faglært gulvmand udføre din gulvafhøvling, vil du ikke alene få en fagperson med et solidt og kyndigt håndelag. Du vil også få en dygtig håndværker som kan sit kram, og som har de stærkeste forudsætninger for at vurdere hvad der tjener dit gulv bedst.

Samtidig er det værd at bemærke at en gulvafhøvling aldrig stør alene. Den skal følges op af en gulvafslibning og en afsluttende efterbehandling som plejer og beskytter træværket. Her er det også en fordel at have en gulvmand ved hånden, som har adgang til alt det nødvendige udstyr og de materialer som skal bruges i forbindelse hermed. Din gulvmand vil kunne hjælpe dig med at beslutte hvilken form for efterbehandling du skal vælge, baseret på træværkets type og dine ønsker. Og så kan du have glæde af dine nyhøvlede, nyslebne og nybehandlede trægulve i mange år!

Du kan læse mere om gulvafhøvling på dbf-gulvservice.dk

Flere nyheder