Find medicin i håndkøb på dit lokale apotek

29 august 2021
Astrid Pedersen

Har du brug for at dulme milde smerter, for eksempel spændingshovedpine eller smerter efter en sportsskade, så kan du prøve med håndkøbsmedicin.

Hvad er håndkøbsmedicin?

Håndkøbsmedicin er medicinske præparater som er vurderet som sikre nok til at kunne sælges over disken uden at en recept fra en praktiserende læge eller en special læge er nødvendig.

I afdelingen for håndkøbsmedicin finder du milde smertestillende midler som kan dulme en let hovedpine eller smerter på et lignende niveau. Disse tæller blandt andre piller så som Panodil, Pinex eller Ipren.

Du kan også købe milde antihistaminer i håndkøb. Lider du således af sæson betinget allergi kan du lindre symptomerne med håndkøbs præparater som for eksempel Benadryl eller Benaday.

Du kan få håndkøbsmedicin mod forstoppelse eller diarre hvilket er en stor fordel hvis du står med en akut situation og ikke har tid til at kontakte din læge. Og endelig findes diverse rygestop produkter i form af eksempelvis tabletter, mundspray eller tyggegummi også i håndkøbs versioner.

Hvor kan jeg købe håndkøbsmedicin i Randers?

Hvis du leder efter det største og mest velassorterede udvalg af håndkøbsmedicin bør du altid frekventere dit lokale apotek. I Randers hedder dette enten Randers Jernbane Apotek, Apoteket Thorsbakke, eller Langå Apotek.

Randers Jernbane Apotek er hoved apoteket i Randers og har sin centrale beliggenhed på Vester Torv, tæt på offentlig transport og med gode parkerings forhold.

Apoteket Thorsbakke har til huse i Randers Sundhedshus og kan tilbyde rigtig gode adgangsforhold for dig som bruger rollator eller sidder i kørestol. Og i Randers forstaden Langå finder du Langå Apotek som er et lokalt alternativ til de mere centralt beliggende apoteker i Randers.

Der ud over finder du en lang række håndkøbs udsalg og medicins udleveringssteder i omegnen af Randers, blandt andet i Laurbjerg, Stevnstrup, Spentrup og Harridslev.

Du kan læse mere om apotekerne i Randers på randersjernbane.apotekeren.dk

Flere Nyheder